حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

آموزش جای ادرار به سگ : ۲ روش برای آموزش جای ادرار به سگ

زمان مطالعه8 دقیقه

جای ادرار سگ
آخرین بروزرسانی : 15 بهمن 1402تعداد بازدید : 3014نویسنده : دسته بندی : آموزش و تربیت سگ
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

آموزش جای ادرار به سگ چحوریه ؟ اگه یه توله سگ گوگولی به سرپرستی گرفته باشی قطعا یکی از مهمترین دغدغه هات آموزش جای ادرار به سگته که ممکنه به دلایل زیادی انجام بشه . خیلی اوقات لازمه که به سگتون ادرار کردن روی پد ادرار رو آموزش بدین تا از کثیف کاری جلوگیری کنین.

سگ‌ها هم مثل هر موجود دیگه ای عشق می‌خوان و این عشق رو بدون هیچ چشم‌ داشتی و توام با وفاداری به صاحبان خودشون هدیه میدن. ارتباط گرفتن با این موجود خارق‌العاده و قابل تحسین ساده‌ست؛ اما همه این نعمت‌ ها و برخورداری از اون ها منوط به تربیت توله سگ به شیوه صحیح از همون سنین ابتداییه؛ چون سگ‌ها هم مثل انسان ها با افزایش سن و پیر شدن انعطاف‌ پذیری خودشونو از دست میدن و تغییر عادات در اون ها دشوار می‌شه. از بین تمام مواردی که توله سگ برای اجتماعی شدن نیاز به آموزش داره، به جرئت می‌شه گفت آموزش جای ادرار به سگ پاپی پرچالش‌ترین مورد در هم‌ نشینی انسان و توله سگه.

توله سگ‌ ها از هوشیاری و اشتیاق خاصی برای یادگیری برخوردارن. توله سگی که مدام به هر گوشه سرک می‌کشه و مایله از هر چیزی سر در بیاره از همون سنین ابتدایی خیلی بهتر از هر سن دیگه ای آموزش می‌پذیره و با خلقیات دلخواه صاحبش هماهنگ می‌شه. به علاوه کنترل کردن توله سگ هنگام آموزش دیدن خیلی ساده‌تر از سگ‌های جوون، بالغ و پیر هستش و صبر و حوصله کم‌تری از صاحب سگ طلب می‌کنه. به خاطر همین ویژگی‌ها می‌شه عاداتی مثل دفع ادرار در هر محل رو از همون سنین ابتدایی در توله سگ حذف کرد و در مقابل اگر نسبت به این موضوع بی‌توجه باشیم، در آینده با رفتارهای نامطلوبی در سگ رو به رو خواهیم بود.

البته که دشواری‌های تربیت توله سگ دست کمی از تربیت فرزند انسان نداره. نوزاد انسان از همون سنین پایین باید تربیت بشه و با بایدها و یا نبایدهایی آشنا بشه که برای زندگی در اجتماع به اون ها نیاز پیدا می‌کنه. توله سگ هم مثل فرزند انسان و حتی بیش‌تر از انسان موجودی اجتماعیه که برای حضور در بین انسان‌ها باید تحت آموزش قرار بگیره و به اصطلاح دستی بشه.

اون چیزی که در این مقاله پیش روی شما قرار گرفته  مطلب کاملی برای آموزش جای ادرار به توله سگ از همون سنین ابتدایی و حتی از بدو ورود ، یعنی زمانی که وارد منزلتون می‌شه هستش. پس همراه ما باشید!

مشاوره دامپزشکی آنلاین

برخی از سرپرست ها نمی تونن سگشون رو برای دستشویی کردن بیرون ببرن؛ بخاطر همین آموزش ادرار کردن روی پد خیلی براشون مهمه.
برخی از سرپرست ها هم قبل از اینکه به سگشون آموزش بدن که بره بیرون، توله ها رو روی پد ادرار آموزش میدن. کسانی که خونه هاشون بدون حیاطه ممکنه بخوان از پد ادرار برای سگشون داخل خونه استفاده کنن. علاوه بر این، سگ‌های مسن‌تر که عمدتا بیشتر وقت ها داخل خونه هستن ، ممکنه زندگیشون رو با استفاده از پد ادرار آسونتر کنن. سگ‌های نژاد کوچیک اغلب استفاده از پد ادرار رو یاد میگیرن چون ممکنه با تغییر فصل کنترل عناصر بیرونی براشون دشوار باشه.

آموزش استفاده از پد برای ادرار کردن به سگتون میتونه استرس شما و سگتون رو از بین ببره و شما دیگه نگران کثیف شدن فرش و دردسر تمیز کردشون نباشین.

از کجا بفهمیم سگمون دستشویی داره؟

برای آموزش جای ادرار به سگ، از کجا بفهمیم سگمون دستشویی داره؟

اصلاً قبل از هر چیز از کجا بفهمیم سگمون دستشویی داره و کی باید ببریمش دستشویی ؟ برای توله سگ ها و سگ های جوان خیلی منتظر نشونه ی دستشویی داشتن نباشین. موقعی که سگتون از خواب بیدار میشه و همینطور چند دقیقه بعد از خوردن غذا یا تشویقی باید برای دستشویی ببرینش. بهتره که سگتون بیرون از خونه دستشویی کنه چون هر چقدر دفعات دستشویی داخل خونش بیشتر بشه، به اون محیط بیشتر عادت میکنه.

سگ هایی که خیلی سنشون پایینه کنترلی روی اسفنگترهاشون ندارن؛ پس اگه بخواین منتظر نشونه ی ادرار باشین احتمالا خیلی دیره! وقتی سگتون کم کم سنش زیاد بشه و روی اسفنگترهاش کنترل پیدا کنه به مرور میتونه علائمی از دستشویی داشتن رو بهتون نشون بده.

علائمی که با استفاده از اونها میتونین بفهمین سگتون دستشویی داره شامل:

  • دور زدن :  اگه این علامتو دیدین با تمام سرعت بدویین فقط!
  • بو کشیدن
  • بی قراری
  • رفتن به سمت در : البته اگه عادت داشته باشه بیرون دستشویی کنه
  • حرکت ناگهانی به سمت یه گوشه ی دیگه ای از اتاق

آموزش محل ادرار به سگ

تعریف فرمان برای آموزش جای ادرار

استفاده از یه فرمان شفاهی مثل “جیش” به سگتون کمک میکنه که بدونه برای ادرار کردن کجا بره. آموزش ادرار کردن روی پد به سگتون سخت نیست، اما نیاز به صبر داره.
برای موفق شدن در آموزش، باید چند روز اول به مدت طولانی کنار سگتون باشین تا بفهمه باید با پد ادرار چیکار کنه و شما دقیقا دنبال چی هستین.
آموزش استفاده از پد ادرار برای توله سگ ها آسونتره. با این حال سگ های بالغ رو هم میشه آموزش داد فقط ممکنه زمان و حوصله بیشتری نیاز داشته باشن، چون شما نه تنها یه مهارت جدید دارین بهش یاد میدین بلکه به طور بالقوه عادت های قبلیش رو هم دارین تغییر میدین.
اگه میخواین سگتون برای ادرار کردن همیشه روی پد بره، باید فضایی رو توی خونه برای تمرین اینکار مشخص کنین. جای پدها رو تغییر ندین، چون جابجایی پد ممکنه نیاز به آموزش مجدد برای سگ شما داشته باشه برای همین یک جای مشخص توی خونه یا پارک برای ادرار کردنش در نظر بگیرین.

آموزش دادن سگ ها معمولاً کار سختیه اما اگه دوست دارین یاد بگیرین چجوری سگتون رو آموزش بدین کلیک کنین.

چه چیزهایی برای آموزش جای ادرار به سگ لازمه؟

قبل از اینکه به سگتون آموزش ادرار کردن روی پد رو بدین، به چند مورد احتیاج دارین که حتما باید تهیه اش کنین:

  •  پد ادرار
  •  تشویقی برای انجام درست آموزش
  •  صبر و حوصله
  •  تمرین روزانه برای تثبیت آموزش

آموزش ادرار سگ روی پد

دو روش برای آموزش جای ادرار به سگ

روش اول

  • مکان مناسبی ایجاد کنین : برای توله سگتون فضای کافی در نظر بگیرین (داخل اتاق یا پارک اش) تا فاصله و فضای کافی دور از محل ادرار کردنش داشته باشه.
  • فضا رو آماده کنین: تمام فضایی که برای ادرار در نظر گرفتین رو با پد بپوشونین و سگتون رو آزاد بذارین.
  • فرمان رو تعریف کنین : سگتون رو روی پد بذارین و از فرمان “جیش” استفاده کنین.
  • پاداش بدین : به رفتارهای خوب و گوش دادن به فرمان پاداش بدین.
  • تغییر موقعیت : اگه توله سگ شما شروع به بازی کردن کرد و به بازی کردن ادامه داد ،  از روی پد برش دارین  و دوباره در محل خواب یا جای دیگه قرار اش بدین.
  • تکرار کنین: این مراحل رو همواره تکرار کنید، یادتون نره که یه توله سگ معمولاً میتونه به ازای هر ماه که سنش بیشتر میشه ، مثانه خودشو یک ساعت بیشتر نگه داره.
  • تغییر موقعیت : اگه ادرار کردن سگ شما با خطا همراه بود ادرار رو با یه دستمال کاغذی پاک کنین و اون دستمال رو روی پد ادرار قرار بدین تا حس بویایی سگ شما رو تحریک کنه و به سمت پد جذب بشه.
  • کم کردن پدها : همینطور که سگتون یاد میگیره که پدها برای چه کاری هستن، میتونین برخی از پدها رو  بردارین و به جای پوشوندن تمام کف، فقط اون چند تا پدی که نیاز دارین رو قرار بدین.

همیشه میتونین از اسپری های تعلیم ادرار برای تحریک بویایی سگتون و یاد دادن بهتر جای ادرار به سگ استفاده کنین.

آموزش جای ادرار به سگ

روش دوم

  • آماده کردن محیط  : پدهای ادرار رو سرتاسر اتاق قرار بدین . در صورت امکان، به جای فرش از کف با سطح سخت استفاده کنین.
  • فرمان رو تعریف کنین : همونطور که سگ شما در حال یادگیری استفاده از پدهای ادراره، اونو با یک دستور “جیش” یا یک فرمان کلامی دیگه در اتاق قرار بدین.
  • آشنا کنین : هر بار که با توله سگتون به اتاق میرین، اجازه بدین اطرافش رو بو بکشه ، بدون اینکه اجازه بازی بهش بدین.
  • پاداش بدین : موقعی که سگتون جیش کرد، دوباره از کلمه فرمان استفاده کنین و به سگتون تشویقی بدین.
  • زمان بندی رو رعایت کنین : در حین تمرین، حتماً به اتاق سر بزنین. حدود ده دقیقه پس از صرف غذا، با تکرار مراحل بالا، به همراه سگتون به اتاقی که پد ادرار توش وجود داره برید.
  • نظارت داشته باشین و حس بویایی رو تقویت کنین : موقع آموزش استفاده از پد ادرار، سگتونو به دقت زیر نظر داشته باشین. رفتار های مثبت رو تشویق کنین و اگه جای دیگه ای جیش کرد، در محل ادرار کردنش تغییر ایجاد کنین (پاک کردن ادرار با دستمال کاغذی و قرار دادن آن روی پد برای جذب سگ از طریق حس بویایی)
  • ادامه بدین :  به طور فعال به آموزش سگتون ادامه بدین تا زمانی که بتونه خودش وارد اتاق شه تا ادرار کنه.
  • پدها رو کم کنین : همینطور که سگتون یاد میگیره که پدها برای چه کاری هستن، میتونین برخی از پدها رو  بردارین و به جای پوشوندن تمام کف، فقط اون چند تا پدی که نیاز دارین رو بذارین.

اگه سگمون توی جای خودش ادرار نکرد چیکار کنیم؟

  • اول از همه اگه سگتون روی فرش یا هر جای دیگه دستشویی کرد به هیچ وجه تنبیهش نکنین . تنبیه کردن محل ادرار به سگ رو  آموزش نمیده فقط کاری میکنه که اون ازتون بترسه و دچار مشکلات زیاد دیگه ای بشه.
  • اجازه ندین دستشویی رو کامل انجام بده و سعی کنین حواس سگتون رو از دستشویی کردن پرت کنین؛ البته روشتون طوری نباشه که اونو بترسونه.
  • حتماً جای دستشویی رو کامل تمیز کنین طوری که بوی ادرار در اونجا باقی نمونه ؛ چون بوی ادرار بیشتر سگ رو تحریک میکنه که توی همون ناحیه دستشویی کنه. میتونین از اسپری های از بین برنده بوی ادرار استفاده کنین.

منبع سایت wag

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول